slaven94
Адміністратор сайту
Тема Автор
Повідомлень: 83
З нами з: Чет січня 01, 1970 12:00 am

ПЕРСПЕКТИВИ АУДИТОРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ

Сер жовтня 30, 2019 12:21 pm

Легедза І. В., студентка
Науковий керівник:
к. е. н., доцент Мельник В. В.
Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

В сучасних умовах господарювання відбувається процес інтеграції України до європейського простору, що передбачає адаптацію національної економіки та нормативно-законодавчої бази до законодавства Європейського Союзу. Перед вітчизняними підприємствами відкриваються широкі можливості розвитку бізнесу за участі зарубіжних партнерів, підвищення рівня професійних взаємин бухгалтерів та аудиторів, формування сприятливого інвестиційного клімату. Наявність проблемних питань організації аудиторської діяльності в Україні зумовлює необхідність пошуку шляхів їх вирішення за допомогою вдосконалення наявної аудиторської діяльності в Україні.
Ратифікація угоди про Асоціацію з Європейським Союзом дає можливість для української економіки позитивно вплинути також на аудит. Як наслідок наші аудитори тепер мають працювати у відповідності з міжнародними вимогами що до звітності і конкурувати з провідними світовими компаніями.
Таким чином, вирішення проблем і суперечностей аудиту має здійснюватись з урахуванням сучасних тенденцій розвитку цього інституту та інтеграційних процесів української економіки.
В умовах інтеграції в європейське співтовариство розвиток аудиту є вагомим і пріоритетним напрямком. Тому необхідно створити оптимальне середовище для його подальшого ефективного функціонування в Україні, що сприятиме формуванню контрольного інструменту забезпечення довіри користувачів до перевіреної аудитором фінансової інформації [1].
Організація бухгалтерського обліку трактується науковцями як «організація обліку як системи» [3, с. 46]. Під організацією обліку розуміють все те, що забезпечує роботу бухгалтерії та все те, що забезпечує вирішення певного облікового завдання [5, с. 234]. Найпоширенішим підходом до визначення організації бухгалтерського обліку є трактування його як системи методів, способів (заходів) та засобів, які забезпечують оптимальне функціонування обліку та подальший розвиток відповідно до поставленої мети [4, с. 236]. В. Г. Лінник та М. В. Кужельний під раціональною організацією обліку [2, с. 302] розуміють систему заходів, які забезпечують найефективніше виконання функцій бухгалтерського обліку.
Особливо вищезгадані зміни в умовах сучасного соціально-економічного розвитку призведуть до переформатування всієї організації бухгалтерського обліку.
Отже, налагоджена, прозора, чітка схема організації бухгалтерського обліку дає змогу удосконалити процес ведення обліку на підприємстві при впровадженні інформаційних технологій, уникнути можливих помилок у розрахунках, які залежали від людського фактора, пришвидшити процес розрахунків підприємства з контрагентами та в результаті отримати ефективнішу діяльність всього підприємства, уникнути штрафів та неустойок за несвоєчасність розрахунків та неправильність нарахувань деяких сум [6].
Необхідність проведення аудиту обумовлена потребою користувачів у достовірній інформації про фінансовий стан господарюючого суб’єкта. Користувачами інформації можуть бути власники, менеджери, інвестори, кредитори й інші фізичні та юридичні особи, що мають матеріальну зацікавленість у фінансово-господарській діяльності цього суб’єкта, а також усі ті, кому необхідно бути впевненим у достовірності та повноті наданої інформації про фінансовий стан суб’єкта господарювання.
Появу такого нового суб’єкта господарювання, як аудит, було сприйнято суспільством як належне, оскільки переважна більшість бухгалтерів малих підприємств мають низьку кваліфікацію та невеликий стаж практичної роботи, а законодавство України недосконале та зазнає частих змін.

Список використаних джерел:
1. Івахненков С. В. Організація бухгалтерського обліку в умовах застосування комп’ютерної техніки: дис. канд. екон. наук : 08.06.04., К., 1998, 225с.
2. Кужельний М. В. Теорія бухгалтерського обліку: підручник, К. : КНЕУ, 2001. 334 с.
3. Очеретько Т. І. Основні проблеми та перспективи розвитку аудиторської діяльності в Україні. Економічні науки. 2013. Вип. 10(4). С.46 – 48
4. Палий В. Ф. , Соколов Я. В. Теория бухгалтерського учета : учебное пособие. М. : Финансы и статистика, 1984, 279 с.
5. Сопко В., Завгородній В. Організація бухгалтерського обліку, економічного контролю та аналізу : підручник. К. : КНЕУ, 2000, 260 с.
6. Козак М. І. Автоматизація господарського обліку з використанням баз даних : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.06.04 «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит». К., 2005. 48с.
 
Василь Душенківський
Повідомлень: 3
З нами з: Чет жовтня 31, 2019 9:18 am

Re: ПЕРСПЕКТИВИ АУДИТОРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ

Чет жовтня 31, 2019 9:33 am

Дана тема є дуже актуальною на даний момент.
 
SaN_BoG
Повідомлень: 11
З нами з: Чет жовтня 31, 2019 9:34 am

Re: ПЕРСПЕКТИВИ АУДИТОРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ

Чет жовтня 31, 2019 9:44 am

Повністю згоден з попереднім коментатором, дана тема є досить актуальною на даний момент.
 
Луковые_колечки
Повідомлень: 2
З нами з: Чет жовтня 31, 2019 9:35 am

Re: ПЕРСПЕКТИВИ АУДИТОРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ

Чет жовтня 31, 2019 9:48 am

Одна из лучших натуральных закусок, подходящая к светлым и темным сортам пива. Во многих пабах подается как горячее блюдо. Приготовить луковые кольца в домашних условиях очень просто, для этого требуется минимальный набор ингредиентов и четкое соблюдение рецепта. Если времени мало, можно не делать кляр (хотя так вкусней), а ограничиться обваливанием колечек в муке.
Внимание! Используйте для обжарки только рафинированное и дезодорированное растительное масло, иначе луковые кольца получатся слишком жирными с масляным привкусом.
Ингредиенты:
репчатый лук – 2-3 штуки (средние);
пшеничная мука (высший сорт) – 5 столовых ложек;
растительное масло – для обжарки;
соль, перец, другие специи – по вкусу;
куриные яйца – 3 штуки (не обязательно);
сметана (15-20%) – 3 столовые ложки (не обязательно).
Луковицы не должны быть большими, иначе кольца будет сложно обжарить партиями, придется поштучно, что долго. Сметана и яйца нужны для приготовления кляра, но можно ограничиться лишь мукой. Количество масла зависит от размера сковородки, сотейника или фритюра.

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість